Nejsem food fotograf. Ale peču a vařím a neustále někdo chce recept - tak jsem si vytvořila vlastní on-line kuchařku, kam chci postupně přidat i fotky.

R E C E P T Y

Když jsem byla malá, trávila jsem skoro každý víkend u babičky a ta každý víkend něco dobrého pekla, tohle byla moje oblíbená bábovka a prý i mého tatínka, když byl ještě kluk. Tenkrát, bez elektrického šlehače, trvala příprava této bábovky dost dlouho, jen tření první části přísad zabralo čtvrt hodiny. A aby ji mohl mít častěji, třel prý tatínek...

Míša řezy

10.09.2022

6 žloutků - ušlehat
6 lžic moučk. cukru
1,5 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
5 lžic polohrubé mouky
sníh ze 6 bílků

Cheesecake je takový pracovní název, prakticky se jedná o tvarohový koláč, který konzistencí a vzezřením připomíná cheescake, ale je prostě z dobrého českého tvarohu a chuťově se tedy poněkud liší (samozřejmě lze místo tvarohu přidat lučinu a chuť se pravému cheescaku přiblíží více). Těsto v tomle receptu není z drcených sušenek tak jako u většiny...

Piškot na tenhle dort je podle babiččina receptu a možná je pro mě proto nejlepší, že je to chuť mého dětství... ale já ráda věřím, že to je prostě vynikající recept:)

Sachr

10.09.2022

6 žloutků
2 lžíce horké vody
150 g cukru
1 vanilkový cukr

250 g polohr. mouky
2 lžičky pr. do peč.
1/2 lžičky jedlé sody
(pro tmavé varianty: 2 lžíce kakaa)

Pizza

08.09.2022

* 500 g celozrnné hladké mouky
* 42 g droždí (kostka)
* 1 lžička soli
* 1 lžíce cukru
* asi 2 dcl vody
* 2 lžíce oleje

Vždycky když se blíží Vánoce, vytáhnu kuchařky a řeším, které dobroty letos upéci. Receptů mám přehršel, ale sem chci postupně dát ty nejoblíbenější.

Tenhle recept prapůvodně pochází z nějaké piškotové kuchařky od Opavia, ale dávno jsem si ho předělala k obrazu svému.